Meevaren met binnenvaartschip(spits) in Nederland, België en Frankrijk.                         
                                                                                               

23-3-2022    Middenmeer naar Kleine Sluis.                                         Gisteren leeg gekomen op de echte en een van de weinige spitsen bestemmingen. Als de brug in de West-Friese sluis het zou doen (slechte staat) zou je er met een 50 meter kempenaar kunnen komen. Ook hier moderne vaar wegen in de nieuwe polders. Eerst de Wieringermeer, Noord-Oost Polder en als laatste de Flevo polders. Het ontwerp is van het begin van 1900 en dat zie je ook terug in het plan. Vaarwegen zijn in 1970 al te klein. De kleine vaart (80- 120 ton) vrachtscheepje en beurtvaart is dan over in Noord-Holland (1967). 

21-3-2022.    Alkmaar naar Middenmeer                                            25 Kilometer varen naar Middenmeer kost ongeveer 7 uur. De snelheid is gemiddeld 6 km. per uur. Je komt 2 sluizen tegen en vaar dwars door het groene land. Het Omval Kolhorn kanaal, zoals het officieel heet is ontstaan in de jaren 30 als kanalenplan in noord-Holland. Het laatste stuk wat gemaakt is stopte door de tweede wereldoorlog. Dit kanaal zou naar Hoorn lopen via Oterleek, Ursem, Avenhorn en eindigen in Hoorn. Tot aan Rustenburg zie je de verbreding en verdieping van het kanaal. De Hefbrug van Oterleek en vaste brug van Rustenburg zijn al aangepast, maar het stopt bij Ursem en zo is het nog heden ten dagen.

19-3- 2022    Rijswijk naar Alkmaar                                                  Alkmaar aangekomen na het saaie Amsterdams Rijnkanaal. Vanaf het Amsterdam via Zaandam naar Alkmaar is het mooi varen door het veenweide gebied is open en groen. Vooral over de Zaan met zijn industriële panden is een van de mooiste vaarwegen. Je komt ook over het enige meer wat niet is droog gemalen in Noord-Holland het Alkmaardermeer. Hier was het gebied van de schelpbranderijen tot 1970 die werden aan gevoerd via de Schulpvaart van Castricum. De vaart ligt er nog en is nog met de kano te bevaren. 

18-3-2022     Belfeld naar Rijswijk                                                    S'morgens half half zeven vertrokken naar Rijswijk waar het mooi liggen is. Vlak bij is de pont naar Wijk bij Duurstede wat een prachtig stadje is met oude panden in een winkelstraat en een mooie kasteel in het park. Echt een mooi historisch stadje waar leuk toeven is met gezellige eet en cafe gelegenheden.

17-3-2022     Stein naar Belfeld                                                      Geladen in Stein 's morgens rond 8 uur en tot Belfeld gekomen en 17.00 gestopt de volgende sluis waar je kan overnachten is 45 kilometer verder en dat zou nog 4 uur varen zijn ons te laat 

15-3-2022.   Helmond naar Born                                              We kunnen donderdag laden in Stein voor Middenmeer met 330 ton kunstmest en daar zijn er blij mee. Na drie maanden klussen aan het schip in Den helder moet er ook we brood op de plank komen. We leven in een rare tijd alles wordt duurder en niemand kan voorspelen waar het heen gaat. Wij varen het liefst met kunstmest naar Frankrijk en met brouwgerst terug. Dat is twee vliegen in 1 klap. Er is ook andere lading, zoals stalen rollen voor Parijs over de Wester of beneden Schelde. Hier varen zeeschepen met een beste hek golven en de lading zijn naam waar maakt en gaan 'rollen'. 

9-3-2022.   Amsterdam naar Helmond

Op dit stuk een heel andere wereld veel en snel varen, hoewel de gasolie prijs hoog is door de oorlog in Oekraïne. na Sint Andries weer de rust en de Brabantse kanalen. Een mooi gebied met rechte kavels en veel grote boerderijen. Langs de Zuid-Willemsvaart wel veel auto verkeer wat een hoop geluid produceert.


8-3-2022   Spijkerboor naar Amsterdam                                      Op dit deel geen beroeps vaart meer en alleen overlag die er was is verdwenen voor nieuwbouw wijken. Soms zie je nog paaltjes staan waar werd gelost, zoals in Purmerend waar eens Stoel Van Klaver zat aan de zuid-west kant van Purmerend. Mooi rustig stuk naar Amsterdam beneden de Willems sluis waar je nog gratis kan liggen.


7-3-2022   Sint-Maartens vlotbrug naar Spijkerboor.

Fort spijkerboor is het grootste fort in de stelling van Amsterdam en bestaat uit een  beneden verdieping en een boven verdieping.  het is van binnen bijzonder beschilderd door mensen die er gev angen zaten. Er is een heuse preekruimte met kerkelijke schilderingen en diverse beeltenissen in klederdracht.

  

5-3-2022   Den helder naar Sint-Maartens vlotbrug.


Om 12.30 vertrokken met oost 3 naar Sint-Maartens vlotbrug. In dit deel van het Noord-Hollands kanaal zijn bijzondere bruggen. Een vlotbrug is een vlot wat op het water drijft wat onder het bruggenhoofd wordt geschoven en de doorvaart vrij maakt voor de scheepvaart. Alleen op het Noord-Hollands kanaal tussen Den Helder en Alkmaar zie je deze bruggen en nergens anders komen deze kunstwerken voor. Ze stammen uit 1821 met het aanleggen van het kanaal wat de verbinding is tussen Amsterdam en Den Helder mogelijk maakte, want de Zuiderzee verzande.